Cursus Voetrefelex&ontspanning

In de cursus Voetreflex&ontspanning leer je de basis massage technieken waarmee je een volledige kalmerende, ontspannende voetmassage kunt geven.

 

Stress is een veel voorkomend probleem en kan veel negatieve effecten hebben op zowel ons fysieke als mentale welzijn. Het is zelf aangetoond dat 80% van ziekte stress gerelateerd zijn. Ontspanning is daarom van groot belang voor heling en herstel. 

Het leren van ontspanningsmassage stelt je in staat om stress te verminderen. Door de juiste massage technieken toe te passen kun je spanningen en stress in het lijf verminderen. Waardoor er een betere balans ontstaat in lichaam en geest.

Massage doet meer dan alleen  maar ontspanning geven, het vergroot ook het lichaamsbewustzijn van de client. Men komt weer beter in contact met haar of zijn lijf. Uit het hoofd en in je lijf!

 

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. De reflexzones op de voeten corresponderen met verschillende organen en weefsels/structuren in het lichaam. Door enkel alleen je voeten (en onderbenen) te masseren heeft dit effect op het hele lichaam. Het is een veilige en natuurlijke manier om lichaam en geest weer in balans te brengen.   

Wil jij weten hoe je voetreflexologie kan toepassen in je eigen omgeving, of in je praktijk? En hoe je voetreflexologie kan inzetten bij stress of spanningsklachten? Dan is deze eendaagse Cursus Voetreflexologie&ontspanning misschien iets voor jou.

Tijdens deze cursus leer je de beginselen over voettreflexologie. We starten een met een stukje theorie over voetreflex en we gaan wat dieper de materie in rondom stress. Na het theoretische gedeelte gaan we praktisch aan de slag. Je leert tijdens deze cursus een volwaardige ontspanningsmassage die je ter allertijden kan geven. Ook leert je tijdens de cursus meer over de werking van magnesium en zal het thema etherische oliën aan bod komen. Daarnaast leer je een aantal technieken om de client nog meer in zijn lijf te laten komen zodat de massage effectiever zal zijn en de ontspanning nog grote zal zijn.

Dus al met al een inspirerende en leerzame cursus gericht op het brengen van ontspanning.

Voordelen van ontspanning:

  • Verminderd stress & meer energie
  • Zorgt voor een betere slaap
  • Sterker immuunsysteem & betere weerstand
  • Zorgt voor vermindering van angst
  • Afvalstoffen worden beter verwijderd
  • Verbeterd de concentratie
  • Geeft een heldere kijk
  • Betere spijsvertering & brengt hormonen in evenwicht
  • Emotioneel beter in evenwicht
  • Activeert het zelfgenezend vermogen

Ontspanning is immers een van de grote sleutels tot zelfheling.

 

Kosten cursus € 115.-